اشاره :
مطمئنا برایتان پیش آمده است که در هنگام مرور صفحات وب برای دیدن کامل مقاله نیاز به اسکرول کردن صفحه داشته باشید. برای راحتی کار، اکثر مقالهها یا نوشتههای چند صفحهای را نشانهگذاری ( Bookmark) میکنند ، یعنی شما با کلیک کردن بر روی عنوان یک قسمت، به صفحه مورد نظر هدایت میشوید. نمونهای دیگر از این مثال را میتوان به کتابهای با فرمت PDF اشاره کرد، فرض کنید مشغول دیدن فهرست کتاب بر روی صفحه مانیتور هستید و مایل به دیدن فصل پنجم کتاب مذکور در صفحه 164 هستید، با کلیک بر روی عنوان فصل پنجم به صفحه مورد نظر هدایت میشوید.
حال می خواهیم این ویژگی جالب را با هم در برنامه Microsoft Word بررسی کنیم.
مثال: فرض کنید کتابی در مورد فتوشاپ تایپ کردهاید و به روش زیر آن را فهرست بندی نمودهاید:
مقدمه: صفحه 2 ( درباره نویسنده )
پیش گفتار: صفحه 3 ( پیش از ورود به فتوشاپ )
فصل اول: صفحه 4 ( فضای کاری فتوشاپ )
فصل دوم: صفحه 20 ( انواع فرمتهای گرافیکی )
فصل سوم: صفحه 45 ( ابزارهای فتوشاپ )
فصل چهارم: صفحه 60 ( لایه بندی در فتوشاپ )
حال میخواهیم در صفحه فهرست که شامل موارد فوق میباشد ، برای کلیه عناوین، نشانه گذاری کنیم بطوریکه با کلیک کردن بر روی هر کدامیک از عناوین، صفحه مربوط به آن باز شود.
برای Bookmark کردن در MS-Word به ترتیب زیر عمل میکنیم:
1-برای انجام این مثال، ابتدا در برنامه Word یک صفحه باز و مواردی مانند فهرست بالا را در صفحه اول آن تایپ کنید. در وسط صفحه دوم عبارت « مقدمه »، وسط صفحه سوم عبارت « پیش گفتار » و در وسط صفحه چهارم نیز عبارت « فصل اول » را تایپ کنید.
2-حال باید صفحاتی که قرار است با کلیک کردن روی عناوین فهرست، نمایش داده شود را مشخص کرد.
برای این مثال به صفحه دوم بروید و توسط موس کلمه مقدمه را انتخاب نمایید.
3- از منوی Insert گزینه Bookmark را انتخاب کنید، در قسمت Bookmark Name، یک اسم برای نشانه گذاری انتخاب کنید.ما اینجا نام "moghadame" را انتخاب کردهایم.
برای نام گذاری 2 نکته زیر باید مورد توجه قرار گیرد:
نکته اول: نام Bookmark باید با حرف شروع شود ( فارسی یا انگلیسی تفاوتی ندارد )، نمی تواند با رقم ریاضی شروع شود.
نکته دوم: اگر نام Bookmark از چند کلمه تشکیل شده،استفاده از فاصله یا Space امکان پذیر نیست.
4-اکنون باید ارتباط نهایی را با نشانه گذاری برقرار کنید و یا در اصطلاح، بین این دو قسمت اتصال برقرار کنید.
پس در صفحه اول، متن سطر اول که مربوط به مقدمه می باشد را Select کنید. از منوی Insert گزینه Hyperlink را انتخاب نمایید.
در پنجره ظاهرشده، در قسمت Link to: ، گزینه Place in this Document را انتخاب کنید.
اکنون در سمت راست از قسمت Bookmarks، نشانه گذاری مورد نظرتان ( در این مثال Moghadame ) را انتخاب کنید.
5- حالا ارتباط بین هر 2 قسمت برقرار شده است، فقط کافیست کلید Ctrl را پایین نگه دارید و بر روی عنوان
« مقدمه » کلیک کنید تا شما را به صفحه مورد نظر هدایت کند.
همین موارد را میتوانید برای عناوین دیگر نیز انجام دهید.
منبع: ماهنامه رایانه خبر
در این گفتار به اختصار روش تایپ 10 انگشتی آموزش داده می شود. همانطور که می دانید، تایپ ده انگشتی مهارتی است که به شما امکان می دهد تا بدون نگاه کردن به صفحه کلید، با سرعتی بیش از 5برابر افراد عادی (180حرف در دقیقه) تایپ نمایید.
ارزش و اهمیت تایپ ده انگشتی
مدت دوره آموزش تایپ حرفه ای، به طور معمول در آموزشگاه های فنی و حرفه ای 4 ماه است که گاهی بیشتر نیز می شود. اما معتقدم که جهت آموزش این مهارت به افرادی که واقعاً انگیزه و پشتکار یادگیری آن را داشته باشند، یک جلسه نیز کافی بوده و بعد از آن در صورتی که تمرین مرتب و مکرر کنند، به مرور زمان در حد تایپیست های حرفه ای آموزش دیده ظاهر خواهند شد.
قدم اول
به صفحه کلید نگاه کنید. دو تا از دکمه های صفحه کلید روی خود برجستگی های کوچکی دارند که وجود آنها کمک می کند تا موقعیت این دو دکمه را حتی در تاریکی یا بدون نگاه کردن نیز بتوان پیدا کرد. دکمه های مذکور، حروف F و J می باشند. انگشت اشاره دست راست خود را روی حرف J و انگشت اشاره دست چپتان را روی حرف F بگذارید.
قدم دوم
دو انگشت سبابه خود را روی دکمه SPACE مستقر نموده و 6 انگشت باقیمانده را به ترتیب روی دکمه های کنار حروف F و J بگذارید. (البته بدون فشردن دکمه ها) با مستقر شدن دستتان در این حالت، موقعیت تمامی دیگر کلیدها، نسبت به این 8 کلید ردیف وسط، قابل دسترس می باشد. این 8 دکمه را کلیدهای خانه (HOME KEYS) می نامند.
لازم به یادآوری است که علت مرتب نبودن دکمه های صفحه کلید به ترتیب الفبایی، آرایش آنها به ترتیب میزان کارایی است. 8 کلید خانه، پرکاربردترین حروف صفحه کلید به شمار می روند.
قدم سوم
برای تایپ کردن، هر کلیدی را که می خواهید فشار دهید باید از میان 8 انگشت ردیف وسط، فقط یک انگشت که به آن دکمه نزدیکتر است از جای خود بلند شده، کلید مذکور را فشرده و دوباره به جای خود بازگردد. پس از بازگشت انگشت به موقعیت اولیه، انگشت بعدی جهت فشردن دکمه بعدی از جای خود بلند شده، دکمه را فشرده و به جای خود باز می گردد. همینطور، هر دکمه ای را که می خواهیم فشار دهیم، فقط یک انگشت برای فشردن آن از جای خود حرکت کرده، آن کلید را فشرده و دوباره به جای خود باز می گردد.
شروع تایپ سرعتی به روش صحیح:
به عنوان شروع، دست خود را به روش گفته شده روی کلیدهای مبنا گذاشته و هر یک از کلمات زیر (یا دیگر کلمات دلخواه) را در برنامه WORD به قدری تایپ کنید که احساس نمایید نوشتنشان (بدون نگاه به صفحه کلید) برایتان آسان شده است. هر کلمه، حدوداً دو خط.
الف) تمرین با حروف ردیف وسط:
سم، کشک، گک، ات، لب، شک،
بات،بابا ،الب، شبی، یاس، سال، لاک،
کمال، شیما، مینا، امشب، لک لک، نم نم
ب) تمرین با حروف ردیف وسط و بالا:
ضش، صس، ثی، قب، فب، چک، جک، حک، خم، هن، عت، غت
ضامن، صبا، ثمین، قلیان، فلفل، چنگک، جنگل، خلاص، همیشه، علما، غلام
فسنجان، فسقلی، فکستنی، ثنایی، قلقلی، قشنگ، عقاب، خفن، خنک
پ) تمرین با حروف ردیف های وسط، بالا و پایین:
ظش، طس، زی، رب، ذب، /ک، .م، ون، ئت، دت، زکی، رشت، دادار
ظله، طشت، زورو، رب انار، بند رخت، ظالم، طالبی، زنبور، روزی، ذلیل، دهکده، نائب،آبله
(نکته1: جهت نوشتن حرف آ کلیدهای SHIFT+H را بفشارید.)
(نکته2: کلید SHIFT همواره با انگشت کوچک دست مخالف دستی که حرف مربوطه را می زند فشرده می شود)
ملاحظه، کبوتر، آشکار
قدم چهارم :
در شروع کار، ممکن است اجرای این روش، کمی برایتان دشوار بوده و یا احساس کنید روش کندی است. اما فراموش نکنید که به مرور زمان آنقدر در این کار ماهر خواهید شد که سرعت نوشتنتان با صفحه کلید چندان فرقی با سرعت نوشتن با خودکار نخواهد داشت.
تمارین مربوط به کلیدهای اعداد، در اینجا آورده نشده، اما جهت اطلاع از انگشت متناظر با هر عدد، به رنگ دکمه ها در شکل زیر دقت نمایید. (کلیدهای همرنگ با انگشت مشابهی فشرده می شوند)
ممکن است با بلند شدن یک انگشت، انگشت دیگری نیز به طور غیر ارادی از جای خود بلند شود، اما این موضوع ایرادی نداشته و مهم این است که حتماً پس از فشار دادن دکمه مورد نظر، هر دو انگشت به جای اولیه خود باز گردند.
کلیات ماجرا
کلیات ماجرا همین بود. اما یادتان باشد که میزان سرعت و مهارت شما در تایپ کامپیوتری فقط و فقط بستگی به میزان تمرین و تجربه تان خواهد داشت. چنانچه زمانی برسد که بتوانید 180حرف در دقیقه تایپ کنید (با احتساب کسر 5حرف به ازای هر غلط) یعنی شایستگی دریافت مدرک بین المللی این رشته را داشته و از نظر سازمان فنی و حرفه ای کشور، یک تایپیست حرفه ای به شمار می آیید.
منبع : یزد فاوا و وب سایت فن آوری اطلاعات
اگر با نرم افزارWord آشنایی داشته باشید می دانید که یکی از قسمتهای این نرم افزار تهیه حاشیه برای متن نوشته است که از این طریق می توانید این کار را انجام دهید: ابتدا به منویFormat رفته و سپس گزینهborders and shading را انتخاب نمایید و سپس در منوی باز شده قسمتpage border را انتخاب کرده و نوع حاشیه ها را از قسمتArt در زیر آن پیدا کنید.علاوه بر حاشیه هایی که در آن قسمت وجود دارد شما میتوانید توسط یکی از فونت های نصب شده در سیستم خود سه نوع حاشیه یا کادر بسیار زیبا برای نوشته های خود تهیه نمایید . مراحل انجام کار بدین صورت است :
1- صفحه نرم افزارWord خود را باز نموده جهت تایپ خود را برای نوشتن متن انگلیسی چپ چین قرار دهید .2- از قسمت فونتها فونتAGA Arabesque Desktop را انتخاب نمایید .3- سایز فونت خود را کمی بزرگ نمایید حد اقل 40
4- و اینک شروع به تایپ نمایید .5- طریق تایپ بدین صورت است که برای کادر نوع اول حروفات Q,W,Eرا پشت سر هم تایپ نمایید .با تایپ اینسه حرف قسمت بالای کادر شما درست می شود . ( همانند تصویر زیر ) و کلید اینتر رافشار داده و به سطر بعدی بروید .
6- در سطر بعدی حرف Aرا تایپ کرده و بعد از آن کلید Spaceرا بزنید و سپس حرف Dرا تایپ نمایید با اینکار قسمت میانی کادر شما درستمی گردد. ( همانند شکل زیر ) برای ادامه کار کلید اینتر را فشار دهید .
7-در سطر سوم حروفات Z, X, Cرا به ترتیب تایپ کنید تاقسمت تحتانی کادرتان نیز تشکیل شود . خوب همانطور که می بینیدیک کادر کوچک درستشده است
برای اینکه کادر اندازه صفحه گردد:الف ) قسمتمیانی ردیف اول را Copyو بلافاصله چندین بار Pasteنمایید تا عرض کادر با عرض صفحههماهنگ شود .
ب ) در قسمت زیر هم بخش خالی را نیز بوسیله کلید Spaceجلو ببرید تا با قسمت بالای کادر هم اندازه شود .
ج ) در قسمت زیر نیز قسمت میانی را copyنموده وبلافاصلهpasteنمایید تا با قسمتهای میانی و بالا هم اندازه شود .
د ) برای ارتفاع دادن به کادر خود قسمت میانی را copyکرده و پس از زدن کلید enterبلافاصله pasteنمایید تا ارتفاع دلخواه برای کادر خودایجاد نمایید .
ه ) برای نوشتن مطلب در داخل کادر ازText Box استفاده نمایید .
دو کادر بعدی نیز از ترکیب کلیدهای زیر اجاد می شود :حاشیه نوع دوم : حروفاتR,T,Y برای قسمت بالا حروفاتF, H برای قسمت میانی و حروفاتV,B,N برای قسمت میانی کاربرد دارد . محل عکس cadr2.jpg
حاشیه نوع سوم : حروفات U,I,Oبرای قسمت بالایی ،حروفات J,lبرای بخش میانی و حروفات M,<,>برای قسمت پایینی آن بکار می رود .در این کادر ها برای بزرگ کردن اندازه کادر همانند مورد اولی اقدام نمایید .
در نرم افزار word چگونه اعداد را به فارسی تبدیل کنیم ؟
1- در برنامه word، برروی منوی Tools کلیک نمایید .
2- گزینه options را انتخاب کنید.
3- در منوی باز شده برروی گزینه complex s کلیک نمایید .
4- در قسمت پایین منوی باز شده (قسمت General)، برای Numeral، گزینه Context را انتخاب نموده و از اعداد فارسی لذت ببرید.
منبع: سایت تبیان
احتمالأ شما نیز تاکنون با نرم افزار معروف Microsoft Word به منظور تایپ و ویرایش متون استفاده کردهاید. این نرم افزار قابلیتهای متعدد و گسترده ای دارد. Microsoft Word امکان انجام عملیات ریاضی را به شکلی مخفی در خود جای داده است، به طوری که به نوعی با یک ماشین حساب تقریبأ پیشرفته سر و کار دارید. در این ترفند قصد داریم به بررسی این قابلیت Microsoft Word که به شما امکان انجام عملیات ریاضی را به شکلی سریع و در داخل خود نرم افزار میدهد، بپردازیم. این ترفند بر روی کلیه نسخههای Microsoft Word عمل میکند.
بدین منظور:
1- نرم افزار Word را اجرا کنید.
2- از منوی Tools بر روی Customize کلیک کنید.
3- در پنجره جدید به تب Commands بروید.
4-اکنون یک پنجره دارای 2 ستون خواهید داشت. از ستون Tools ، Category را پیدا کرده و آن را انتخاب کنید. از ستون دیگر ، Tools Calculate را پیدا کنید (جزء موارد آخر). اکنون Tools Calculate را گرفته و آن را در جای مناسبی از نوار ابزار بالای صفحه رها کنید. ( Drog & Drop ) .
5- پس از اینکه دکمه Tools Calculate در جای مناسبی از نوار ابزار جای گرفت، پنجره Customize را ببندید.
6- حال در یک صفحه خالی Word ، به عنوان مثال دو عدد را این گونه بنویسید:
253
+
789
هر عدد با یک Enter از خطی بعدی جدا گردد. عملگر ریاضی هم مابین دو خط عدد جای گیرد.
یا دو عدد را پشت سر هم و به شکل زیر وارد کنید:
253 + 789
7- اکنون این 3سه خط را با موس بگیرید و به حالت انتخاب درآورید (Highlight کنید)، بر روی دکمه Tools Calculate که ایجاد کردید، کلیک کنید.
8- سپس در خط بعدی، دکمه Ctrl+V را همزمان فشار دهید تا پاسخ که در اینجا به فرض 1042 است نمایان شود.
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز